Aikido

Aikido is een verfijnde en unieke Japanse krijgskunst die gericht is op harmonie, zelfverdediging en het gebruik van de kracht van de tegenstander.

Deze les wordt gegeven op dinsdag en donderdag om 20.15

In tegenstelling tot veel andere vechtsporten, is aikido geen strijd om te domineren, maar eerder een elegante dans van technieken die je in staat stelt om je tegenstander te controleren zonder agressie.

Het woord “aikido” zelf betekent “de weg van harmonie met de geest en de kracht van de natuur”. Het draait allemaal om het begrijpen van de bewegingen en energie van je tegenstander en deze te gebruiken om jezelf en anderen te beschermen. In plaats van je tegenstander te confronteren, leer je hoe je hun kracht en aanvallen kunt omleiden, zodat je in een superieure positie komt.

Tijdens de les leer je verschillende technieken om jezelf te verdedigen tegen verschillende soorten aanvallen, zoals stoten, trappen en grijpen. Je oefent met partners om de technieken te perfectioneren en om te leren hoe je je bewegingen kunt aanpassen aan verschillende situaties.

Ontwikkeling van geest en karakter

Een van de belangrijkste principes van aikido is het idee van “ki”, wat staat voor innerlijke energie. Het ontwikkelen en beheersen van je ki is essentieel om de technieken van aikido effectief toe te passen. Het helpt je om een kalme en geconcentreerde geest te behouden, zelfs in stressvolle situaties.

Naast zelfverdediging en lichamelijke vaardigheden, benadrukt aikido ook de ontwikkeling van de geest en karakter. Het beoefenen van aikido kan helpen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, geduld, respect voor anderen en zelfbeheersing.

Aikido is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het is een geweldige keuze voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van een verfijnde en effectieve vorm van zelfverdediging, terwijl ze tegelijkertijd hun innerlijke rust en balans willen bevorderen.

Lestijden

Dinsdag 20:15 uur 

Donderdag 20:15 uur

full body workouts that leave you energized

go beyond your limits

9 praktische tips zodat jij je weer fit gaat voelen

Download onze gratis tips

HIJ IS eR WEER

Zomerkaart

vanaf 50 euro

Geldig tot en met zondag 1 september