Bodybalance

Harmonieus Versterken en Ontspannen

Deze les wordt gegeven op maandag om 20.00, dinsdag om 18.45, vrijdag om 9.00 en zaterdag om 9.00 uur

Bodybalance is een veelgeprezen groepsles die elementen combineert van yoga, tai chi en pilates om een harmonieuze balans te creëren tussen lichaam en geest. Deze les richt zich op het versterken van de spieren, het verbeteren van de flexibiliteit en het bevorderen van ontspanning, waardoor je een gevoel van innerlijke rust en welzijn ervaart.

De naam “Bodybalance” weerspiegelt precies wat je kunt verwachten tijdens de les: een training die je lichaam in balans brengt. Gedurende de sessie worden verschillende houdingen, ademhalingsoefeningen en bewegingen uitgevoerd om je kracht en flexibiliteit te vergroten.

Yoga speelt een belangrijke rol in Bodybalance, waarbij de nadruk ligt op het aannemen van verschillende houdingen, bekend als asana’s, om de spieren te versterken en de flexibiliteit te verbeteren. Deze houdingen worden gecombineerd met bewuste ademhalingstechnieken om een gevoel van kalmte en innerlijke vrede te bevorderen.

Tai chi wordt geïntegreerd in de les om de vloeiende bewegingen en de geconcentreerde geest te benadrukken. Tai chi bevordert balans, coördinatie en het ontwikkelen van een rustige geest. De trage en gracieuze bewegingen van tai chi worden gecombineerd met ademhaling om een meditatieve ervaring te creëren.

Pilates vormt een belangrijk onderdeel van Bodybalance door het versterken van de kernspieren, het verbeteren van de houding en het vergroten van de stabiliteit. Door het uitvoeren van specifieke oefeningen gericht op de buik-, rug- en bilspieren, worden de dieper gelegen spieren geactiveerd, wat resulteert in een sterker en meer in balans zijnd lichaam.

Een typische Bodybalance les begint met een warming-up om het lichaam voor te bereiden op de oefeningen. Daarna volgt een reeks houdingen en bewegingen die zich richten op verschillende spiergroepen en delen van het lichaam. De les eindigt meestal met een ontspanningsfase, waarbij je de tijd neemt om je lichaam te laten herstellen en je geest tot rust te brengen.

Bodybalance is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het is niet nodig om ervaring te hebben met yoga, tai chi of pilates om van de les te kunnen genieten. In plaats daarvan is het een les die zich aanpast aan jouw behoeften en mogelijkheden, zodat je op je eigen tempo kunt werken en de voordelen kunt ervaren, ongeacht je niveau.

Als je op zoek bent naar een les die je fysieke kracht versterkt, je flexibiliteit verbetert en je geest tot rust brengt, dan is Bodybalance de perfecte keuze. Het biedt een holistische benadering van fitness en welzijn, waarbij je niet alleen je lichaam traint, maar ook je geest en ziel voedt. Met Bodybalance kun je een gevoel van harmonie en balans in je leven creëren, terwijl je werkt aan een sterker en gezonder lichaam.

full body workouts that leave you energized

go beyond your limits

9 praktische tips zodat jij je weer fit gaat voelen

Download onze gratis tips

HIJ IS eR WEER

Zomerkaart

vanaf 50 euro

Geldig tot en met zondag 1 september