Bodyshape

Een workout met cardio- en krachttraining

Deze les wordt gegeven op maandag en vrijdag om 09.00 uur

BodyShape is een energieke groepsles die gericht is op het vormen en verstevigen van het lichaam door middel van gevarieerde oefeningen. Deze workout integreert cardio- en krachttraining, waardoor het een uitgebreide en effectieve training wordt.

De les begint meestal met een dynamische opwarming om de spieren voor te bereiden op intensievere activiteiten. Deze opwarming omvat vaak lichte cardio-oefeningen, zoals jumping jacks of zijwaartse hops, en strekoefeningen om de flexibiliteit te vergroten. De opwarming is cruciaal om het risico op blessures te verminderen en de doorbloeding te stimuleren.

Na de opwarming gaat de les verder met krachttrainingsoefeningen die zich richten op verschillende spiergroepen. Dit kan variëren van squats en lunges voor de benen tot push-ups en bicep curls voor de armen. BodyShape maakt vaak gebruik van lichte tot gemiddelde gewichten of weerstandsbanden om de intensiteit te verhogen zonder de nadruk te leggen op zware gewichtsbelasting. De instructeur begeleidt de deelnemers bij het handhaven van de juiste vorm en het aanpassen van de intensiteit aan hun fitnessniveau.

Tijdens de les worden ook veel buikspieroefeningen geïntegreerd om de kernkracht te verbeteren en de algehele stabiliteit te vergroten. Dit draagt bij aan het creëren van een slanker en sterker lichaam. BodyShape is ontworpen om zowel beginners als gevorderden aan te spreken, omdat de intensiteit kan worden aangepast aan individuele behoeften en doelen.

Een kenmerkend aspect van BodyShape is de muziek die tijdens de les wordt gebruikt. De ritmische beats helpen bij het handhaven van een consistent tempo en zorgen voor extra motivatie. De choreografie van de oefeningen wordt vaak gesynchroniseerd met de muziek, waardoor deelnemers niet alleen fysiek worden uitgedaagd, maar ook plezier hebben tijdens de training.

Een cruciaal element van BodyShape is de afsluitende stretchsessie. Na de intensieve training is het essentieel om de spieren te rekken en te ontspannen om stijfheid te verminderen en het herstel te bevorderen. De stretchsessie verbetert ook de flexibiliteit en helpt bij het voorkomen van spierpijn.

Wat BodyShape uniek maakt, is de veelzijdigheid en de mogelijkheid om het aan te passen aan verschillende fitnessniveaus. Het is niet alleen een uitstekende manier om calorieën te verbranden en spieren te versterken, maar het draagt ook bij aan het opbouwen van een positieve groepssfeer waarin deelnemers elkaar aanmoedigen. Of je nu nieuw bent in fitness of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, BodyShape biedt een allesomvattende workout die je helpt je fitnessdoelen te bereiken terwijl je geniet van de energie van de groep.

full body workouts that leave you energized

go beyond your limits

9 praktische tips zodat jij je weer fit gaat voelen

Download onze gratis tips

HIJ IS eR WEER

Zomerkaart

vanaf 50 euro

Geldig tot en met zondag 1 september