Pilates

Core-gerichte Krachttraining voor Een Sterk en Flexibel Lichaam

Deze les wordt gegeven op woensdag om 09.00 en 20.30 uur

Pilates is een veelgeprezen vorm van oefening die zich richt op het versterken van je kernspieren, het verbeteren van je houding en het vergroten van je flexibiliteit. Het is een gerichte en gecontroleerde training die je helpt een sterk en flexibel lichaam te ontwikkelen, terwijl je je geest tot rust brengt.

Een typische Pilates les omvat een reeks van vloeiende bewegingen en houdingen, die vaak worden uitgevoerd op een mat of met specifieke apparatuur, zoals de Pilates Reformer. De nadruk ligt op het activeren van je “powerhouse” – het gebied rond je buik, rug en bekken – om stabiliteit en kracht te creĆ«ren.

Pilates maakt gebruik van de ademhaling om bewegingen te begeleiden en je bewust te maken van je lichaam. Het moedigt je aan om te focussen op je bewegingen en je geest in het moment te houden, wat bijdraagt aan een gevoel van rust en concentratie.

Een van de voordelen van Pilates is dat het geschikt is voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het kan worden aangepast aan jouw individuele behoeften en vaardigheden, waardoor het een effectieve workout is voor beginners en gevorderde sporters.

Pilates helpt bij het opbouwen van sterke en lange spieren, wat resulteert in een betere houding en een slanker lichaam. Het verbetert ook de flexibiliteit en mobiliteit van gewrichten, waardoor je bewegingsbereik wordt vergroot.

Een ander voordeel van Pilates is dat het kan helpen bij het voorkomen en verminderen van rugpijn, doordat het de stabiliteit en ondersteuning van je rugspieren versterkt.

Pilateslessen kunnen individueel worden gevolgd of in groepsverband, afhankelijk van je voorkeur. De sfeer in de les is vaak ontspannen en ondersteunend, waardoor je je op je gemak voelt terwijl je aan je lichaam werkt.

Als je op zoek bent naar een gerichte en effectieve manier om je lichaam te versterken, je houding te verbeteren en je geest te kalmeren, dan is Pilates de perfecte keuze. Met regelmatige beoefening kun je een sterker, flexibeler en evenwichtiger lichaam opbouwen, terwijl je geniet van de kalme en meditatieve aspecten van de training. Pilates is niet alleen een fysieke workout, maar het is ook een manier om in contact te komen met je lichaam en jezelf, wat leidt tot een gevoel van welzijn en innerlijke balans.

full body workouts that leave you energized

go beyond your limits

9 praktische tips zodat jij je weer fit gaat voelen

Download onze gratis tips

HIJ IS eR WEER

Zomerkaart

vanaf 50 euro

Geldig tot en met zondag 1 september