Tuimeljudo

Tuimeljudo, ook wel "Judo for Kids", is een kindgerichte variant van de traditionele Japanse vechtsport

Deze les wordt gegeven op dinsdag 15.45 uur, woensdag 14.30 uur en zaterdag 08.45 uur

Gericht op kinderen van 4 t/m 6 jaar, legt tuimeljudo de nadruk op basisprincipes van judo in een speelse context. Technieken worden aangepast aan kinderen, met aandacht voor veiligheid en begrip.

Een les omvat fysieke activiteit, spelletjes en technische instructie. Rollen, vallen en opstaan worden geoefend zonder letsel. Eenvoudige judotechnieken zoals worpen en grepen worden onderwezen, met focus op samenwerking en respect.

Tuimeljudo bevordert niet alleen fysieke, maar ook mentale en sociale vaardigheden. Zelfbeheersing, concentratie en stressbeheersing worden ontwikkeld. De sport benadrukt waarden zoals respect, discipline en doorzettingsvermogen, en leert kinderen om te gaan met succes en mislukking.

Naast fysieke voordelen heeft tuimeljudo sociale voordelen. Kinderen oefenen met verschillende partners en leren teamwork en vriendschap. Kortom, tuimeljudo biedt kinderen de mogelijkheid om judo te ervaren op een manier die past bij hun leeftijd en ontwikkelingsniveau. Ze ontwikkelen niet alleen fysieke vaardigheden, maar ook belangrijke levensvaardigheden die hen helpen groeien en bloeien.

HIJ IS eR WEER

Zomerkaart

vanaf 50 euro

Geldig tot en met zondag 1 september